Artikel fra Dagbladet (Erik Nielsen)

12503 Åbassin-underskrifter afleveres

Bådoptog gennem Køge i morgen eftermiddag

En båd vil i morgen blive trukket fra Åbassinet op på en trailer, hvorefter den vil blive trukket gennem Køges gader for at ende med et par rundture på Torvet. Underskriftsindsamlerne til "Åbassinets bevarelse" vil umiddelbart aflevere i alt 12.503 underskrifter i byrådssalen på Køge Rådhus lige inden byrødderne går i gang med det månedlige byrådsmøde klokken 17.

- Det er ikke alle underskrifterne, der er fra køgensere. Med den erfaring jeg har med lister af den art, vil jeg tro, at 2.000-3.000 er fra borgere udenfor Køge. Men adresserne er skrevet på listerne, så vi kan nærlæse og -tælle, siger én af indsamlerne, Torben Svarre, der ikke mener, det er noget problem, at folk udenbys fra også står på listerne:

- Det er folk med en tilknytning til Køge, der har skrevet under, når de har været her. Dem, der kommer udefra er jo mange gange dem, der er de bedste observatører, når der sker noget nyt i en by. Turister kommer jo hertil på grund af Køges særpræg.

Nu håber underskriftsindsamlerne, at mange af dem, der har skrevet under, også vil dukke op, når underskrifterne skal afleveres. To af dem vil i hvert fald være tilstede. Køges borgmester, Willi Eliasen (S) og løsgængeren John Danielsen - begge har dog fået deres underskifter retur, da man har betragtet deres signatur for en "practical joke" i den sammenhæng.