Dagbladet 2000

Rundtur i regnvejr

Dansk Folkeparti informerede sine medlemmer om planer for havnen

Hvis man så en samling paraplyer valse hen over havneområdet i Køge i går sidst på eftermiddagen, så har man været vidne til en del af Dansk Folkepartis (DF) informationsmøde om Køge Kommunes planer for havneområdet.

15 af DF’s cirka 65 medlemmer var mødt op for at følge optoget fra starten på parkeringspladsen bag ved Den Danske Bank. Eller helt nøjagtigt i John Danielsens baghave ved apotekerbygningen. En elektrisk styret port blev åbnet i det høje, nyetablerede tremmehegn, der på toppen er prydet af små spidse trekanter, så alle for en start kunne komme ind under halvtaget i apotekerhaven.

Her informerede John Danielsen for en start om ruten, og at tankerne med dispositionsplanen - som et enigt byråd vedtog - netop er at forbinde bymidten ved Torvet med havneområdet på en bedre og mere hensigtsmæssig måde.

Paraplyerne blev derefter slået op og turen gik ud i regnen ned mod det endnu vådere element - havnen. Her kunne deltagerne mærke på egen krop, hvor svært det kan være at komme den vej fra bymidten.

De mange røde lys på vejen, gav deltagerne rig mulighed for at studere regndråbernes størrelse. Især de deltagere, der ikke havde påklædt sig med en paraply til lejligheden.

- Det er noget af det der skal laves anderledes. Det skal blive lettere og mere hensigtsmæssigt at komme over her ved Teaterbygningen, sagde John Danielsen til de fremmødte, og det var noget af det, der også blev diskuteret efterfølgende, da DF’s medlemmer samledes i Apotekerkælderen efter rundturen.

Havnearealet blev dog nået og samlingspunktet var havneforpladsen ned mod havnekontoret på den nordlige kaj. Her vil man blandt andet flytte statuen og gøre netop dette areal mere indbydende. Det vil sige parkeringsforholdene fjernes, og det skal være netop denne plet, der ved hjælpe af en direkte forbindelse ligesom trækker Torvet og havnen sammen.

Gåturen gik over imod Åbassinet, der har været planernes store samtaleemne indtil videre. John Danielsen er på det seneste i læserbreve blevet draget til indtægt for at han vil bevare dette område.

- Selvfølgelig skal Åbassinet bevares. Men når jeg taler om en bevarelse så handler det om de ting, der ligger i selve bassinet og ikke de fiskehytter, der ligger ned til vandet, siger John Danielsen i den forbindelse.

Han henviser til de malerier, der er lavet over området.

- Man ser ud over bassinet og ind over byen. Man beskæftiger sig ikke med fiskehytterne, det er jo ikke dem der er historiske, forklarer han, og lægger vægt på, at det er bassinet der bevares:

- Vi skal ikke til at rør- og betonlægge det her område. Det skal bare gøres mere åbent, så det ikke kun er et område for de få, men bliver åbnet for de mange.

Køge Kommune har gradvist købt arealer i forbindelse med Åbassinet, og det har ikke været for at smide millioner ud igennem vinduet, mener John Danielsen. Det har været for at lave en god investering.

Rundturen for DF’s medlemmer gik videre langs med Køge Å for at ende ved Køge Apotek, hvor kælderen blev vist frem og brugt til at få mere detaljerede oplysninger om projektet. Her stødte flere DF-medlemmer til forsamlingen. De kom enten fra arbejde eller havde ikke lysten til at bevæge sig rundt i regnen. Cirka 30 gik i kælderen.

Peter Tuxen fra Køge Kommunes Tekniske Forvaltning informerede og svarede på spørgsmål. Der var både opklarende og kritiske spørgsmål, men forsamlingen var under alle omstændigheder klogere, da der var almindelig opløsning hen ad klokken 21.