Tingene hænger sammen i Køge

Lederen af oppositionens største parti tilfreds med 1999

Det er en tilfreds gruppeformand for oppositionens største parti, Venstre, der kigger tilbage på arbejdet i Køge Byråd i 1999. Børge Møller mener, der er sammenhæng i tingene og basis for at være optimistisk for år 2000.

Selvfølgelig har der været nogle kurrer på tråden i årets løb. Blandt andet blev der taget hovedkulds hul på debatten om Åbassinet. I den sammenhæng har Venstre haft Peter Morris i byrådsgruppen, der udadtil har talt sit parti midt imod. Indadtil har han dog indtil videre makket ret, og han rejste sig på det rigtige tidspunkt i Byrådssalen, da der blev stemt om planerne for Køge Havn og Åbassinet.

- Der skal være plads til uenighed om så store og gennemgribende ændringer for vores fælles by i et parti som vores. Det er jo nu, at tingene skal diskuteres ordentligt igennem for, at vi får det bedste resultat i sidste ende, siger Børge Møller, der ikke har tænkt sig at gøre Peter Morris til et problem - selvom han medgiver, at byrådsmedlemmets fremgangsmåde har set lidt mærkelig ud.

- Vi skal træffe de rigtige afgørelser, så flest muligt bliver tilfredse, og vi har jo ikke set en massiv borgerprotest imod de planer vi har fremlagt. I den sammenhæng er det selvfølgelig vigtigt, at de involverede parter i området bliver inddraget i arbejdet med at finde frem til de bedste løsninger, forklarer Børge Møller med henvisning til, at de erhvervsdrivende ved Åbassinet nu er inddraget i en arbejdsgruppe, der skal finde frem til en holdbar løsning i forhold til, at de alle kan drive erhverv på fornuftig vis.

Projektet på Køge Havn er et projekt, der peger langt ind i fremtiden. Andre fremtidige projekter, der dog er noget mere håndgribelige, er beslutningerne om at sætte turbo på erhvervsområdet Nordhøj samt bygningen af en helt ny skole.

Begge beslutninger blev truffet i forbindelse med budget 2000, og er noget Børge Møller gerne vil fremhæve som grundsten for fremtiden i Køge.

- Jeg tror på, at Køge bliver både mere og mere attraktiv både som erhvervs- og boligby. For vi må ikke glemme, at tingene skal følges ad. Vi kan ikke tilbyde store virksomheder at lægge sig i Køge uden at følge op med at tilbyde deres medarbejdere pladser i skoler og institutioner. Tingene skal hænge sammen, og det har vi fået dem til med de beslutninger, der er truffet i 1999, siger Børge Møller.

Med ansættelsen af en chef for Nordhøj, mener han, at det snart vil gå meget stærkt. Og det skal gå stærkt. Børge Møllers tålmodighed over for Thomas Elm Kampmanns resultater rækker ikke mange år ind i det nye årtusinde.

- Han bor jo i Greve og kender derfor dette område udmærket. Han skal være den visionære og komme med ideerne og oplæggene, men det er jo i sidste ende os politikere, der skal afstikke rammerne for, hvordan udviklingen skal ske. Vi er de endelige beslutningstagere, slår Børge Møller fast og sår dermed en anelse tvivl om den nye chefs handlefrihed:

- Han skal vise nogle resultater med at tiltrække virksomheder, men vi er jo i sidste ende ansvarlige for vores lokalområdes udvikling, så der er selvfølgelig også politik i det.

Ældreområdet mener oppositionens leder af det største parti også kommunalpolitikerne har skabt udvikling for i det forløbne år. Kulturen og idrætten har også fået deres del i det nye budget. I første omgang var der dog ikke sat noget som helst af til udbyggelse og vedligeholdelse af idrætsfaciliteter. I sidste øjeblik blev der skubbet en lille million kroner ind i budgettet.

- Det er da rigtigt vi nok skal være opmærksomme på, at de frivillige ledere gør et stort stykke arbejde, som vi skal forstå at påskønne. Hvis vi ikke gør det, flygter de, og det kan bevirke, at vi lige pludselig mangler aktivitetstilbud til en masse mennesker. Det falder i sidste ende tilbage på kommunen som sociale problemer, og det ved vi jo er dyrt, siger Børge Møller.

Tingene hænger dog så godt sammen i Køge Kommune efter Børge Møllers mening, at han kigger ind i det nye årtusinde med stor optimisme på kommunens vegne.